Gradski odbor Crvenog križa

Proteklog tjedna na otoku su održana dva događanja kojima je Crveni križ bio organizator i suorganizator, i evo što smo saznali od ravnateljice Maje Budorović koja je, i to ćemo rado spomenuti, za svoj dugogodišnji humanitarni rad predložena za županijsku nagradu Županije splitsko-dalmatinske. No, o tome ćemo više nakon sutrašnje sjednice Županijske skupštine.

U akciji „Narcisom protiv raka dojke – rano otkrivanje raka dojke ključno je za liječenje“ održanima povodom Dana narcisa na razini otoka prikupljeno je 10,380 kuna. U akciji su sudjelovali otočki vrtići, osnovne škole, srednja škola te Dom za stare i nemoćne iz Staroga Grada. Akciju su na otoku organizirali Klub žena Vita Pharos i Crveni križ Hvar, aktivistice su prodavale cvijeće izrađeno od raznih materijala, a prikupljena sredstva bit će utrošena za unaprjeđenje metoda i programa liječenja oboljelih žena.
Organizator Dana narcisa na razini Hrvatske je Europa Donna, čiji je član i Klub žena Vita Pharos, a pokrovitelji manifestacije predsjednik RH Ivo Josipović, predsjednik Vlade Zoran Milanović i Ministarstvo zdravlja.

 

Od ravnateljice Maje Budrović doznajemo i detalje o otočkom natjecanju u prvoj pomoći održanom u OŠ Petar Hektorović u Starome Gradu u organizaciji hvarskog Crvenog križa.

Sudjelovale su ekipe osnovnih škola iz Hvara, Staroga Grada i Jelse, te srednjoškolci iz Hvara i Jelse. Prvo mjesto u kategoriji podmlatka osvojila je OŠ Petar Hektorović iz Staroga Grada, a u kategoriji mladeži prvi su učenici iz Srednje škole Hvar.

Na samom otvaranju natjecanja, gdje su pozdravnu riječ sudionicima uputili ravnatelj škole Ivan Jurkić, gradonačelnica Đurđica Plančić i ravnateljica Crvenog Križa Maja Budrović, predstavljena je i posebna slikovnica. Radi o slikovnici o dječjim pravima koju je osmislila Katijana Bilandžić, učenica OŠ Hvar uz pomoć mentorice Milene Filičević, čije tiskanje je ostvareno zahvaljujući hvarskom Crvenom križu.

Ravnateljica Budrović pohvalila je domaćine za organizaciju natjecanja kao i sve sudionike, istaknula da je natjecanje prošlo u vrlo lijepom raspoloženju i druženju uz izvrstan ručak u konobi „Stari mlin“.

Pobjednici ovog otočkog natjecanja odlaze na međužupanijsko natjecanje u prvoj pomoći koje će se održati 21. travnja u Metkoviću.

Gallery

Back to news

Poll

VIRTUAL TOUR HVAR