News

Island Hvar: Bus timetable from 02.09.2013.

The new Čazmatrans buses timetable is available on the following link.

More » | 06.09.2013

Island Hvar: New bus timetable 2013. sesaon

New Čazmatrans buses timetable is available on the following links.

More » | 15.07.2013

Happy New Year

More » | 31.12.2012

Rico from Hvar rocked the Dreft Fashion Week

Even though we usually don’t write about events we haven’t visited personally, this time we can’t miss the opportunity to praise accomplishments of one of our young citizens.

More » | 24.11.2012

Hvarski AFŽ putuje u Italiju!

English is pending ...

More » | 20.10.2012

Overview of events celebrating St. Stephen, first Pope and the martyr and 400 years of the Hvar theatre

An abundance of events:
Celebration of the day of St. Stephen, first Pope and the martyr, protector of Hvar
400 years of the Hvar theatre (1612. – 2012.)
90 years of the Vanđela Božitković kindergarten – Hvar

More » | 03.10.2012

Hvar: 9. dani dječjih vrtića - Izvješće

Trodnevni znanstveno - stručni skup s međunarodnom suradnjom 9.dani otočnih dječjih vrtića „Od baštine za baštinu“ završio je u subotu u poslijepodnevnim satima.
Izložbom 150 fotografija različitih situacija i događanja, kronologijom iz života „zabavišta“, pa vrtića, postavljenih u dvorani Dječjeg vrtića, te predstavljanjem knjige posvećene 90. obljetnici hvarskog vrtića, započeli su 9.dani otočnih dječjih vrtića „Od baštine za baštinu“. Uz klapu „Galešnik“, pozdravne riječi mr.sc. Branimira Mendeša, pročelnika Odsjeka za predškolski odgoj Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Gradonačelnika Hvara Pjerina Bebića, više savjetnice u Agenciji za odgoj i obrazovanje mr.sc. Inge Seme Stojnović, te doajenke hrvatskog predškolstva prof. Anke Došen Dobud, započela je svečanost otvaranja otočnih dana i obilježavanja obljetnice. Nakon uvodnh riječi gostiju, ravnateljica Dječjeg vrtića Sanja Ćurin, prof. je prisutnim gostima, govorila o povijesnom razvoju predškolske ustanove u Hvaru. Na kraju je zahvalila sponzorima, a posebno obitelji Bronzović, koja je omogućila dolazak i boravak prof.Anke Došen Dobud u Hvaru, koja nas je iznimno počastila svojim dolaskom, iako je vremešnija od našeg vrtića. O knjizi je govorila dr.sc. Hicela Ivon, kao jedna od urednica. Ravnateljica je zatim poklonila knjige o 90. godišnjem jubileju umirovljenim djelatnicima Vrtića, te suradnicima, pojedincima i institucijama, te sponzorima naše proslave. U prekrasno ozelenjenom vrtu među krošnjama kostela, družili smo se dugo uz domjenak kojeg je sponzorirao „Sunčani Hvar“d.d.

More » | 03.10.2012

Memorijalnim turnirom Lukša Nezić završena je proslava sv. Kuzme i Damjana

Donosimo osvrt na program proslave Sv. Kuzme i Damjana, zaštitnika Velog Grablja, koji se održao od petka, 21.9. do subote, 29. 9. 2012. godine.

U petak je održana predstava „Zelene škure“ u izvedbi Dramskog studija mladih Hvar. Predstava je odlično „odigrana“ u prirodnom ambijentu velograbaljskih kuća i trga, što je dalo dodatnu draž odličnoj predstavi. Zahvaljujemo Dramskom studiju i voditeljici Dorlores Kolumbić. Nakon predstave u Poljoprivrednoj zadruzi, otvorena je izložba „U početku bijaše riječ“, autora fra Marija Roka Marinova, kojem također zahvaljujemo na izvrsnoj suradnji.

More » | 01.10.2012

Hvar: Završeni 9. dani otočnih dječjih vrtića županije Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske

U subotu 29.rujna okruglim stolom i evaluacijom skupa zaključeni su 9. dani otočnih dječjih vrtića u sklopu kojih smo obilježili i 90. objljetnicu hvarskog dječjeg vrtića "Vanđela Božitković"

More » | 30.09.2012

Hvar: Otvoreni 9. dani dječjih vrtića

U godini kada obilježavamo 400-tu obljetnicu hvarskog povijesnog kazališta, u sklopu proslave sv. Stjepana prvog pape i mučenika zaštitnika grada Hvara, u okviru 9. dana dječjih vrtića, hvarski dječji vrtić Vanđela Božitković slavi DEVEDESETI rođendan.
Program proslave ove, ne baš male, obljetnice započeo je u četvrtak, 27.rujna, u dječjem vrtiću otvaranjem izložbe fotografija.

More » | 28.09.2012

Poll

VIRTUAL TOUR HVAR