News

Hvar: Stella Maris, snimanje prvog CD-a

Hvarski vokalno instrumentalni sastav Stella Maris upravo završava snimanje prvog nosača zvuka ili jednostavnije CD-a.

CD se snimao u Hvaru, u Franjevačkom samostanu, u Svetoj Nedjelji (crkva) i u studiju Free For Radija. Upravo se miksa i očekujemo da će biti spreman za umnožavanje sredinom sljedećeg tjedna.

Planirana je naklada od 1000 komada.

More » | 25.09.2012

Hvar: Kids Day - Adio ljeto 2012.

Već drugu godinu po redu ŠRC Gariful Kids Dayom obilježava kraj ljeta i najavu nadolazećeg turnira u malom nogometu "Adio ljeto".

I ove su godine na hvarsku pjacu sletjeli padobranci.
Novost, u odnosu na lanjsku godinu, jesu maskote junaka crtanih filmova koje su defilirale pjacom i igrale se s djecom .

More » | 25.09.2012

Devedeset godina dječjeg vrtića u Hvaru!

„Baština za baštinu“ simbolični je naslov devedesete obljetnice Dječjeg vrtića u Hvaru koji će se održati u sklopu devetih dana otočkih dječjih vrtića županije Splitsko-Dalmatinske i Dubrovačko-Neretvanske.
U organizaciji Dječjeg vrtića „Vanđela Božitković“ – Hvar , grada Hvara, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu (Odsjek za predškolski odgoj), Centra za interdisciplinarne studije Mediteranea Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu i Agencije za odgoj i obrazovanje – Zagreb planira se program koji će trajati od 27 do 29 rujna 2012. godine.

More » | 17.09.2012

Juhuuuu, počela je škola!!!

U ponedjeljak 10. rujna počela je nova školska godina za osnovnoškolce, tjedan dana kasnije od drugih dijelova Hrvatske. Prvi put u školske klupe sjelo je 33 prvašića, a kroz sljedeće četiri godine pratit će ih učiteljice Nada Jeličić i Sunčica Lakoš.
Prigodni program dobrodošlice za prvašiće i njihove roditelje održali su učenici petih razreda.

More » | 11.09.2012

Hvarski vrtić kreće u ponedjeljak, osnovcima nastava odgođena

Prvi dani rujna znače povratak u vrtiće i školske klupe, a tako će biti i na otoku Hvaru. Iznimku ove godine čine osnovne škole "Hvar" i "Jelsa", kojima je Ministarstvo, na prijedlog Ureda državne uprave, odobrilo njihov zahtjev za odgodom početka nastave zbog turističke sezone. Hvarskim osnovnoškolcima ova odgoda neće skraćivati ni zimske ni proljetne praznike, jer će manjak školskih sati nadoknaditi s pet radnih subota tijekom prvog polugodišta. Srednja škola "Hvar" nije tražila odgodu, već s nastavom kreće 3. rujna, kada će svoja vrata otvoriti i hvarski vrtić "Vanđela Božitković".

More » | 31.08.2012

Hvar – the island of wine since 384 BC

Even though research shows that vine was grown on Hvar by the Illyrians it was the arrival of Greek colonists in 384/385 BC that permanently marked our island, in a cultural and historic as well as an economic way.
Inhabitants of Pharos divided the Stari Grad field, more famous as Ager, originally called Chora, in 73 equal parcels and assigned them to immigrant families. That was what started the story of Hvar as – the wine island.
According to the Roman writer Apian, vine from Hvar was a highly sought after commodity on the Illyiric area.

More » | 13.08.2012

Predavanje: Kako smo i jesmo li otkrili Higgsov bozon?

U četvrtak, 9. kolovoza u 21 sat, u vrtu ljetnikovca Hanibala Lucića održati će se predavanje sa temom: " Kako smo i jesmo li otkrili Higgsov bozon"

More » | 07.08.2012

Krilo Jet, an additional line for Hvar!

Are there enough fast boat lines on Hvar, should that boat going between Galešnik and Jerolim make a stop in Hvar as well?

More » | 27.07.2012

Skimmer device on the Splitska banka ATM on Dolac, Hvar

Just a day after the new Splitska banka ATM was put in service a ‘’skimmer’’ has been discovered.

More » | 27.07.2012

Još nagrada Hvaru: Forsko ric i FFR osvojili Vojvodinu

Naš, lokalni, hvarski, Free For Radio osvojio je međunarodno priznanje. Struka im je dodijelila prvu nagradu u izboru između 179 rtv uradaka.
Kako su i Kate (urednica FFR-a) i Zorka (njena je emisija dobila nagradu) naše stalne suradnice, zamolili smo ih za nekoliko rečenica na ovu temu.
Ekipa, čestitamo!

More » | 21.07.2012

Poll

VIRTUAL TOUR HVAR