News

Stella Maris Hvar , na mladima svijet ostaje

Hvarsko pjevačko društvo Stella Maris je u petak (08.lipnja), u Klaustru Franjevačkog samostana oduševilo Hvarane i njihove goste. Da, dobra izvedba nije izostala i da, lijepo su pjevali. Međutim povod ovom članku nije njihova najbolja izvedba do sada, povod je činjenica da su mladi, skoro mladi i oni skroz zreli članovi hvarskog Stella Marisa pod svoje okrilje uzeli i veliki broj hvarske djece te ih približili glazbi. Onakvoj kakvu pamtimo iz vremena kada su pjevači pjevali a svirači svirali.

More » | 11.06.2012

Red Cross Hvar – Second cycle of the project called Humane Upbringing completed

Prije sedam godina započet je projekt Crvenog križa Hvar „Odgoj za humanost“ u dječjem vrtiću „Vanđela Božitković“ pod mentorstvom odgajateljice Tonke Matković i ravnateljice Crvenog križa Maje Budrović. Prva faza projekta trajala je tri godine tijekom kojih su se djeca educirala u mnogim segmentima. Naučena su toleranciji, senzibilizirali su se za nevolje drugih, socijalizirali za daljnji život, podučili kako prepoznati one u nevolji, ciljane skupine poput starijih i osoba s posebnim potrebama.

More » | 08.06.2012

Prix Marulić 2012.

Prix Marulić is a festival of classical and documentary radio drama. It takes place in Hvar during May. The organizer, drama program of the Croatian Radio brings about 50 participants in the program each year, who are at the same time our guests and it that way mark the beginning of that part of the year we call – the season. Maybe because the participants get lost in the crowd or maybe because they are not followed by cameras and newspaper headlines is the reason that this festival remained charming, unique and extremely valued. Seemingly hermetically sealed and isolated from the town itself using its facilities as props Prix Marulić has put Hvar on the world radio map.

More » | 06.06.2012

New sailing schedule for Jadrolinija and Čazmatrans buses

Seasonal sailing schedule for ‘’Jadrolinija’’ starts today, June 1st, along with the traditional increase in prices of 20%, valid until the 1st of September. Seasonal prices are on par with ones from previous two years. Ticket prices for islanders will not be changing.

More » | 01.06.2012

Cultural events in Jelsa

Here is an overview of cultural events happening in Jelsa, prepared by Ana Milatić for the Free For radio.

More » | 01.06.2012

Ratna škola Ban Josip Jelačić posjetila Hvar

Ratna škola „Ban Josip Jelačić“ je u sklopu provođenja studijskog putovanja posjetila i grad Hvar. Studijsko putovanje traje od 29. svibnja do 2. lipnja 2012. godine.
Ratna škola „Ban Josip Jelačić“ je najviša vojna škola u kojoj se osposobljavaju i školuju visoki časnici i državni službenici iz Republike Hrvatske i inozemstva za sudjelovanje u procesu donošenja strategijskih odluka u području obrambenih i sigurnosnih poslova na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

More » | 31.05.2012

OBAVIJEST: Upis djece u dječji vrtić u Starom Gradu i područnom vrtiću u Vrbanju

Dječji vrtić »S A R D E L I C E»
Broj: 22/12.
Stari grad 21.05.2012.g.

More » | 29.05.2012

ODLUKA O PLANU UPISA U VRTIĆ U PED.GOD. 2012/2013.g.

Upis u jaslice i vrtić vršit će se od 04. - 11.lipnja 2012.g. od 9,oo do 12,oo sati.
Planira se upisati 170 djece od navršene godine do polaska u školu.
Upis obavljaju roditelji djece koja se prvi put upisuju, kao i roditelji djece koja već polaze vrtić, jer se upis odnosi na novu pedagošku godinu.
Cijena upisnine ostaje ista kao i prošle godine tj. iznosi 100,oo kuna po djetetu. Upisnina se uplaćuje posebnom uplatnicom početkom rujna 2012. na žiro račun Vrtića.

More » | 28.05.2012

Kad je u Hvaru početkom prošlog stoljeća počinjala turistička sezona?

Dok nam se otok puni ovosezonskim fureštima, a virtualna se koplja lome oko toga trebaju li nam partijaneri ili obiteljski gosti, odvojite nekoliko minuta i poslušajte zbog čega su i u koje vrijeme na Hvar dolazili oni prvi furešti od prije 100-150 godina i koje dojmove su s otoka nosili sa sobom.

More » | 24.05.2012

Stari Grad: IZBORNA SKUPŠTINA KLUBA ŽENA VITA PHAROS PROTEKLA U INFORMATIVNOM TONU

U Starome Gradu je održana Izborna skupština kluba žena „Vita Pharos“18.05.2012,u Hrvatskom domu, koja je pored članica Skupštine ( njih 45) okupila još mnogo žena iz više mjesta otoka Hvara.
Zadatak Izborne skupštine je obavijestiti članstvo o aktivnostima i dosezima u četvorogodišnjem razdoblju,kao i o narednim zadacima koji se pripremaju. Budući su predstavnice Skupštine u proteklom razdoblju bile vrlo aktivne njihov je mandat potvrđen još za četiri godine. Također se nije mijenjala niti upravljačka struktura :Predsjednik je i nadalje dr. Dino Carić kao dosadašnje Predsjedništvo. Nakon službenog izbornog dijela sjednice, dr. Dino Carić je pripremio predavanje sa Senološkog kongresa koji se bavi problemom dojke. Kako je dr. Dino nazočio tom događaju informaciju iz prve ruke o novim dosezima dobile su sudionice manifestacije,sa ciljem da što više znaju o novim metodama liječenja dojke. Na istom kongresu je sudjelovao i dr.sci Tade Tadić koji je imao izlaganje o magnetu dojke.

More » | 21.05.2012

Poll

VIRTUAL TOUR HVAR