Levonda blues

Na zahtjev prijatelja iz Grada Stari Grada prenosimo vijest sa njihovog portala.

Otok Hvar je po mnogočemu naj-naj otok na Jadranu, najduži, najsunčaniji, kao turistička destinacija, najpopularniji otok. Imamo i najdublji i time najsigurniji zaljev na nekom od 1246 otoka Jadrana, u kojem je smješten najstariji grad na tlu Hrvatske - Stari Grad. Mnogi će reći, Hvar je najmirisniji i najljepši otok, ali svakako je i najrock-erskiji, na kojem aktivno djeluje 10-tak bendova, čiji su članovi često toliko mladi da još uvijek pohađaju osnovnu školu.

Kada smo se odlučili s Lukijem Ljubićem, a uz pomoć društvenih mreža, portala i plakata, pozvati ljude da dođu na snimanje muzičkog spot-a za pjesmu „Levonda blues“ u Rudinu, nismo ni znali hoćemo li imati gužvu. U Veloj Rudini, na još većem pjoveru izgradili smo pozornicu, donijeli ozvučenje, gitare i bubnjeve, mikrofone, reflektore i kamere. Nekoć se je na tom pjoveru skupljala dragocjena voda za cijelo selo. U nedjelju navečer, 8. srpnja, na pjoveru se skupilo oko 150 prekrasnih ljudi, koji su došli podržati mladu rock grupu The Smoking Kids. Sreli su se u Osnovnoj školi „Petar Hektorović“ i prepoznali po svom interesu za rock – blues glazbu. Članovi benda koji žive u Vrbanju su: Luka Ljubić – solo gitara i vokal, Tin Lušić Bulić – bubnjevi, Luka Tresić – ritam gitara i vokal, dok je Bono Tadić – bas gitara, iz Vele Rudine.

Naši uskoro – glumci, u ranim večernjim satima, počeli su stizati u Rudinu i najprije su se razmilili po kućama pozdraviti domaćine. Nakon pripremljene scene i mi smo otišli na odličnu hobotnicu ispod peke kod domaćina Pere Tadića, koji mi kaže da u Rudini živi 40 otočnih duša. Bilo je tu i čevapa s pomfrijem, poma iz vrta i dobrog vina, a kada je stigao i Kristijan Ugrina – Kiki sa svojom dražesnom kćerkicom, stvorili su se i čvarci. Navratila sam pozdraviti kolegu Paula Brudbery-a, koji je s povećom grupom Engleza, Škota i Amerikanaca sjedio u vrtu susjedne kuće. Članovi benda su se netom prije izlaska na pozornicu rješavali treme skačući na trampolinu.

S prvim zvucima glazbe, domaćini i gosti krenuli su na pjover i desilo se ono što smo priželjkivali – magija. Ispred pozornice u prvom redu, rasplesale su se male „vile“ i mamile razdragane osmjehe. Generacija njihovih roditelja i prijatelja plesala je u drugom redu, dok su treći red - na miriću koji uokviruje pjover, zauzeli none i nonoti. Koja idila... Jurica Vodanović je na svu sreću sve zabilježio kamerom i sada guštamo u montaži. Došli su članovi ostalih otočnih bendova Sandro Petrić iz Visokog napona, te članovi grupe Fundač.

Na kraju zahvaljujemo svima koji su dali ruku i podržali ovaj projekt, došli u Rudinu i uljepšali našu sliku. Do kraja ovog tjedna objaviti ćemo spot kao 60 uradak na našem You Tube kanalu: HvarTV-u. Pomalo, ali sigurno raste broj naših uradaka, pretplatnika i gledatelja. A do tada, evo par fotki koje nam je ustupio poznati fotograf Nacionala, Bojan Mance Brezović...

Maja Zrnić, HvarTV

Izvor: Stari Grad

Gallery

Back to news

Poll

VIRTUAL TOUR HVAR