Uoči Uskrsa, na vjeronaučnim natjecanjima, dobri rezultati za hvarsku djecu

Ekipa Srednje škole Hvar koju vodi Don Mili Plenković osvojila je najsjajnije odličje na danas završenom državnom natjecanju iz Vjeronauka. Tema natjecanja su Grkokatolici u Hrvatskoj, a Hvarani su u Križevcima ponovili odličan prošlogodinji rezultat iz Hvara.

U konkurenciji svih Osnovnih škola u Hrvatskoj natjecali su se i Hvarani iz OŠ Hvar i osvojili 9. mjesto u vrlo jakoj konkurenciji. Ekipa koju vodi Zoran Sansović na natjecanju škola Biskupije, kao najbolja sa sva tri otoka Hvara, Brača i Visa, osigurala je nastup u završnici u Križevcima, gdje je predstavljala i Biskupiju i Grad Hvar.
Za OH: Prošper Zaninović

U nastavku slijedi izvješće Zorana Sansovića

Čestitke i pohvale našim "najvjeroučenicima"


Ekipa Osnovne škole Hvar pod vodstvom mentora Zorana Sansovića treću godinu za redom plasirala se na državno natjecanje iz vjeronauka, popularnijeg naziva – vjeronaučna olimpijada. Tema ovogodišnjeg natjecanja su grkokatolici. Ove godine natjecanje se održava u Križevcima od 26. do 28. ožujka. Nakon uspješno obavljenog „posla“ na biskupskom natjecanju gdje je ekipa OŠ Hvar uvjerljivo slavila ispred ekipa iz OŠ Petar Hektorović iz Staroga Grada i OŠ Ante Anđelinović iz Sućurja, nastavljene su pripreme za državno natjecanje i pripremanje prezentacije za državno natjecanje.

Princip natjecanja je sljedeći: ekipa koju čini četvero natjecatelja pišu testove, a ukupan broj bodova koje jedna ekipa može osvojiti je 400. Zbroj bodova dijeli se sa 4 te se dobiva aritmetička sredina. Sljedeći korak je predstavljanje prezentacije u Power Pointu koju svaka ekipa moran napraviti te predstaviti pred tročlanom komisijom. Naravno, tema prezentacije tiče se teme koja je zadana, tj. teme samoga natjecanja. U finalnom, zadnjem dijelu natjecanja sudjeluje najboljih pet ekipa, koje se natječu u igi nazvanoj „Tko želi biti Isusov mili junak“ (sličnost s TV-igrom „Tko želi biti milijunaš“). Svaki član ekipe odgovara na pitanje koje mu postavlja voditelj natjecanja.

Prošle godine ekipa OŠ Hvar napravila je izniman rezultat i osvojila treće mjesto u državi, na natjecanju koje je održano u našem gradu, što je još i slađe. Ove godine odlazimo malo dalje, ali to ne znači da idemo biti samo promatrači, odlazimo puni optimizma, ali odlazimo i kao pobjednici – pobjednici znanja.

Ekipa OŠ Hvar: Marinela Zaninović, Ivana Kustura, Josipa Novak, Josipa Visković

Za OH: Zoran Sansović

Gallery

Back to news

Poll

VIRTUAL TOUR HVAR